SOLISTER OCH GRUPPER

Klicka på bilden om du vill veta mer.


MÄSTARKLASS

Jakob Koranyi – cello
Henrik Frendin – viola
Rolf Martinsson – komposition
Erik Karlberg – ackompanjatör


PRESENTATÖR

EDITH SÖDERSTRÖM
Edith Söderström är musikjournalist, singer songwriter och återkommande profil i P2. Sommaren 2018 var hon gästprogramledare i Klassiskt på hemväg och har vid en rad tillfällen medverkat i Musikrevyns panel. Edith har också en återkommande krönika i musikmagasinet Opus med fokus på den klassiska musikens samtidsutmaningar.

På Edith Söderströms utgivningslista finns två fullängds-album från 2005 och 2010. Utöver det egna skapandet har hon ägnat sig åt flertalet musikaliska cross-over-projekt, bland annat har hon turnerat med orkestern Modern Fantazias under ledning av Hans Ek. 2014 uppträdde hon på Musikaliska i Stockholm tillsammans med Blåsarsymfonikerna, i ett projekt där hon bland annat tolkade E. W. Korngolds sånger.

FAMILJEKONSERT

Marit Ernst Bock – blockflöjt
Signe Gravlund Thomsen – styltor
Hedda Heiskanen – violin
Juanjo Passo – bandoneon, gitarr


TONSÄTTARE

SVEN-DAVID SANDSTRÖM
Ingen tonsättare har som Sven-David Sandström präglat det samtida svenska musiklivet. Hans verklista, som räknar runt 300 kompositioner, bevisar inte bara en imponerande produktivitet. Den rymmer också en häpnadsväckande bredd: alltifrån storslagna operor och oratorier till intim körlyrik och kammarmusik. I festivalen presenterar vi något av Sven-Davids kammarmusikproduktion.