SOLISTER OCH GRUPPER

Göteborg Baroque (bild kommer)

Musica Vitae (bild kommer)

Marit Ernst Bock (bild kommer)

Signe Gravlund Thomsen (bild kommer)

Hedda Heiskanen (bild kommer)

Juanjo Passo (bild kommer)

Paulina Pfeiffer (bild kommer)

Josefine Cronholm (bild kommer)

Christian Bergqvist (bild kommer)

Bjørg Lewis (bild kommer)

Johan Bridger (bild kommer)

Edith Söderström (bild kommer)


MÄSTARKLASS

Jakob Koranyi – cello
Henrik Frendin – viola
Rolf Martinsson – komposition
Erik Karlberg – ackompanjatör


PRESENTATÖR

EDITH SÖDERSTRÖM
Edith Söderström är musikjournalist, singer songwriter och återkommande profil i P2. Sommaren 2018 var hon gästprogramledare i Klassiskt på hemväg och har vid en rad tillfällen medverkat i Musikrevyns panel. Edith har också en återkommande krönika i musikmagasinet Opus med fokus på den klassiska musikens samtidsutmaningar.

På Edith Söderströms utgivningslista finns två fullängds-album från 2005 och 2010. Utöver det egna skapandet har hon ägnat sig åt flertalet musikaliska cross-over-projekt, bland annat har hon turnerat med orkestern Modern Fantazias under ledning av Hans Ek. 2014 uppträdde hon på Musikaliska i Stockholm tillsammans med Blåsarsymfonikerna, i ett projekt där hon bland annat tolkade E. W. Korngolds sånger.

FAMILJEKONSERT

Marit Ernst Bock – blockflöjt
Signe Gravlund Thomsen – styltor
Hedda Heiskanen – violin
Juanjo Passo – bandoneon, gitarr


TONSÄTTARE

SVEN-DAVID SANDSTRÖM
Ingen tonsättare har som Sven-David Sandström präglat det samtida svenska musiklivet. Hans verklista, som räknar runt 300 kompositioner, bevisar inte bara en imponerande produktivitet. Den rymmer också en häpnadsväckande bredd: alltifrån storslagna operor och oratorier till intim körlyrik och kammarmusik. I festivalen presenterar vi något av Sven-Davids kammarmusikproduktion.